Actualitate

MAE al României cu ocazia zilei de 27 martie: „Trebuie să ducem la împlinire destinul european al Republicii Moldova”

Potrivit unui comunicat, în acele momente de cumpănă, în care se scria istoria întregului continent, a fost făcută alegerea clară pentru afirmarea valorilor comune locuitorilor de pe cele două maluri ale Prutului, pentru împlinirea idealurilor de libertate și demnitate, pentru desăvârșirea proiectului național.

„În prezent, cetățenii Republicii Moldova au făcut alegerea clară pentru revenirea și integrarea deplină în familia democratică europeană. Acest proiect politic — cel mai ambițios și mai curajos de la proclamarea independenței statului vecin — se construiește zi de zi, sub ochii noștri, pe baza efortului și voinței populare, pe baza alegerii libere a cetățenilor Republicii Moldova. Acest proiect politic este astăzi esența Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Moldova”, se arată în mesajul MAE al României.

„Suntem alături de Republică Moldova, de toți cetățenii ei, în efortul de construire a viitorului european comun. Suntem încredințați că stă în puterea noastră, de o parte și de alta a Prutului, să ducem la împlinire destinul european al Republicii Moldova”, se mai arată în document.

sursa. independent.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *