Actualitate

Mamele exigente cresc cei mai buni copii. Iată de ce este adevărat!

Erika Rasson, profesoară la Universitatea din Essex, a realizat un studiu care a arătat că mamele puternice cresc copii de succes. Şi invers, oamenii de succes aveau mame foarte exigente.

Studiul se bazează pe un sondaj unde au participat peste 15 000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani din 2004 până în 2010.

Erica Russon spune:

„Acest studiu a cercetat atitudinea față de învățământul superior. Majoritatea părinților cer acest lucru de la copiii lor, în special mamele.

Rezultatele studiului au arătat că fiicele care aveau mame stricte şi insistente, șansele de a rămâne însărcinate prematur erau cu 4% mai mici.

Copiii care aveau mame pretențioase, de asemenea, cu mai mari șanse au absolvit colegiul și au obținut un loc de muncă bun. Acest lucru poate părea ireal, însă copiii mamelor exigente și stricte, au devenit oameni de succes.

Rasson explică:

„În multe cazuri, reușim să realizăm ceea ce considerăm mai convenabil pentru noi, chiar dacă este împotriva voinței părinților. Şi oricât nu vom încerca să evităm părinții, multe dintre recomandările lor ne afectează deciziile luate. Totuși, credem că am luat deciziile singuri.”

Mulți copii care au avut mame exigente, le consideră dușmani. Însă când copilul se maturizează, îi mulțumește mamei pentru asta. El va fi capabil să înțeleagă și să-i aprecieze eforturile depuse pentru a-l crește un om puternic. Și, probabil, va transmite aceeași schemă copilului său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *