Bună Dimineața

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

Săptămâna aceasta, la Soci, pe coasta rusă a Mării Negre, s-a consumat un eveniment extrem de important pentru întreg „poporul moldovenesc din partea stângă și dreaptă a Nistrului". Așa se arată în postările de pe Facebook ale președintelui Igor Dodon, dar și în comentariile din presa apropiată șefului statului. Euforia nu este similară, însă, în apropierea coastei ruse, acolo unde numeroase agenții media au ironizat discursul lui Igari Nikolaievici și replicile acestuia în cadrul discuției cu Vladimir Putin. Ghinion, domnule președinte. Nici rușii nu vă mai cred?

„Am avut o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin”, scrie Igor Dodon pe Facebook. „Am mulţumit încă o dată liderului rus…”. Pentru ce, domnule președinte? Pentru 1940? Pentru pacificatorii din regiunea transnistreană sau pentru loturile de fructe moldovenești interzise în Rusia? „Am exprimat interesul nostru sincer pentru dezvoltarea cooperării cu Federaţia Rusă în cadrul CSI …” Interesele sincere, domnule președinte, aduc foloase unilaterale, pentru dumneavoastră și partenerii din Rusia, dar nu și cetățenilor. „L-am asigurat pe preşedintele Rusiei că nu voi semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. „Domnule președinte, transnistrizarea R. Moldova nu poate continua la nesfârșit prin propaganda rusă, iar legile pe care le invocați sunt imperios necesare”, dacă tot vorbim despre statalitate și independență.

V-am adresat anterior o scrisoare în legătură cu necesitatea renunțării la cetățenia României de către deputații socialiști și membrii PSRM. Nu am primit niciun răspuns deocamdată, dar înțeleg că sunteți preocupat de problemele cetățenilor. De data aceasta, vin cu o sugestie pentru binele dumneavoastră, cu o propunere chiar avantajoasă. De aceea, vă rog, să agreați intențiile mele bune.

Dacă vă pasă de poporul moldovenesc de pe ambele maluri ale Nistrului, nu mai așteptați Crăciunul sau Anul Nou pentru a le face un mare cadou. DEMISIONAȚI NEÎNTÂRZIAT!

Dacă, în ciuda eforturilor depuse de dumneavoastră, nu reușiți să aveți un dialog eficient cu Parlamentul și Guvernul R. Moldova, LĂSAȚI-VĂ DE POLITICĂ!

Dacă, totuși, insistați să vă continuați strălucita carieră de politician, vă puteți întoarce la Sadova, de exemplu, ca să vă faceți primar într-o localitate cu școală și grădiniță românească.

În sfârșit, dacă îi iubiți atât de tare pe ruși și îl admirați pe Putin, și doriți normalizarea relațiilor moldo-ruse, RĂMÂNEȚI ACOLO, TOVARĂȘE! Rămâneți în Rusia dumneavoastră, acolo unde vă veți simți mai bine, fiind departe de Occident, departe de Unioniști, dar foarte aproape de cel pe care-l considerați dumnezeu …

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *