Sănătate

Marele secret al unui ficat sănătos. Ce trebuie să facă ca să nu ai probleme de sănătate

Despre ficat se spune că este un organ silenţios ce nu produce simptome evidente decât în stadii avansate. Astfel că odihna, mâncarea sănătoasă, mişcarea şi relaxarea sunt importante pentru a-ţi păstra ficatul sănătos timp îndelungat.

Mai mult, plantele combinate corect nu prezintă niciun fel de risc, în schimb te pot ajuta să-ţi menţii sănătatea. O soluţie bună o reprezintă ceaiurile din plante, acestea pot calma mai ales crizele de ficat, sunt hidratante şi la îndemâna oricui.

În cazul în care resimţi anumite simptome precum ameţeală, anxietate, oboseală accentuată, stare de vomă nu ezita să mergi la medic pentru un consult de specialitate. Dacă ai parte de o criză de ficat poţi apela la o compresă cu ceai de coada calului, sunt eficiente atât în calmarea crizelor hepatice cât şi a celor biliare. Nici afecţiunile stomacului nu sunt trecute cu vederea de această plantă.

Indicat ar fi ca primăvara să apelezi la ceaiul de drăgaică şi rădăcină de obligeană, ambele având un efect detoxifiant, ajutând ficatul, pancreasul şi rinichii să funcţioneze în parametri normali. În cazul în care nu te impaci cu gustul lor poţi să apelezi la ceaiul de măcrişul iepurelui. Indiferent care din aceste 3 plante le vei alege nu adăuga zahăr niciodată în ceai. Bea minim o cană de ceai pe zi şi evită pe cât posibil alimentele prăjite sau de patiserie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *