Actualitate

Maşina de lux a lui Usatîi implicată într-un accident în care a fost ucis un om

Site-ul bumerang.cc a publicat mai multe date din dosar, precum şi poze cu automobilul de lux avariat, din care reiese faptul că, în noaptea de 19 august 2013, cel aflat la volanul „Rolls Royce”-ului ar fi ucis o persoană pe care a transportat-o în Transnistria şi a înmormântat-o pe ascuns, în timp ce victimă a accidentului în dosarul oamenilor legii figurează un bărbat care ar fi căzut de pe o bicicletă.

„În noaptea din 19.08.2013, ora 00.20, la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă a parvenit o informație din Inspectoratul de Poliție Căușeni, precum că la 19.08.2013, în jurul orei 00:00, la Spitalul raional Căușeni s-a adresat după ajutor medical cetăţeanul Chirilov Gheorghe Ilarion, născut în 1949, domiciliat în satul Antonești, raionul Ștefan Vodă, cu diagnoza: fractură deschisă a gambei stângi, cu leziuni masive ale pielii.

Informația a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă în registrul de evidență al infracțiunilor cu nr. 2882 din 19.08.2013, însă este necesar de menționat că, inițial, în raportul în cauză a fost menționat că victima a suferit aceste fracturi în urma căderii acestuia de pe bicicletă.

Mai târziu, în aceeași zi, sub același număr, în registrul infracțiunilor și al altor informații au fost modificate cauza incidentului și motivul internării în spital a cetăţeanului Chirilov Gheorghe Ilarion, și anume: că acesta a fost spitalizat pentru că ar fi fost tamponat de cetăţeanul Dobrea Sergiu Gheorghe, născut pe 12.09.1973, locuitor al municipiului Chişinău, care conducea autoturismul de model „Rolls Royce Ghost”, de culoare albă, cu numărul de înmatriculare – KRU 1, care aparţine cu drept de proprietate cetăţeanului Usatîi Renato Gheorghe, născut la 4.11.1978 (transmis prin comodat 02022022). Acesta se deplasa pe traseul naţional R-30 km 81, iar când se pregătea să se angajeze în depăşire după un autotractor, l-a accidentat cu oglinda dreaptă pe biciclistul Chirilov Gheorghe Ilarion, care se deplasa pe marginea dreaptă a carosabilului”, susţine sursa citată.

Potrivit bumerang.cc, care face referire la martori prezenţi la faţa locului, acest dosar ar fi fals, pentru că, în realitate, la volan s-ar fi aflat Renato Usatîi „în stare de ebrietate” şi ar fi tamponat cu totul altă persoană care ar fi decedat în timp ce Usatîi şi Dobrea o transportau cu maşina implicată în accident la spital.

„Analizând situația creată, Renato Usatîi și Sergiu Dobrea, prin cunoștințele lor între diferiți funcționari corupți, mituind medicii din spitalul raional Căușeni, au găsit o altă persoană de aceeași vârstă – cetăţeanul Chirilov Gheorghe, care era deja internat în acel spital cu leziuni corporale rezultate în urma căderii de pe bicicletă şi, cu acceptul lui Chirilov Gheorghe, l-au înregistrat pe acesta ca fiind persoana pe care Renato Usatîi a accidentat-o.

În aceeași seară, Usatîi și Dobrea au mușamalizat cazul și au înregistrat accidentul ca o acroşare uşoară a unui biciclist”, cităm aceeaşi sursă.
Cât despre persoana decedată, bumerang.cc scrie că aceasta s-a dovedit a fi „Caburgan Gheorghe Ivan, născut în 1933, locuitor al raionului Ștefan Vodă. În urma cercetărilor efectuate după producerea accidentului, s-a stabilit că victima plecase de acasă și vagabonda în căutare de mâncare și adăpost. Momentan, Caburgan Gheorghe Ivan, născut în 1933, este dat dispărut și anunţat în căutare de Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă, fiind deschis în acest sens un dosar de căutare a acestuia cu nr. 2013340103”.

În noaptea în care ar fi decedat, cadavrul lui Gheorghe Caburgan ar fi fost transportat în portbagajul „Rolls Royce”-ului în Transnistria unde a şi fost înmormântat, iar Dobre ar fi primit ordin de la Usatîi să meargă în fiecare lună să ducă flori la mormânt.

„Cu ajutorul relațiilor lui Renato Usatîi din structurile speciale din Transnistria, Usatîi a fugit, cu un pașaport fals, în Ucraina și ulterior în Federația Rusă unde a stat ascuns câteva zile și a revenit în țară doar când a primit semnal că totul este în ordine și actele dosarului penal au fost întocmite în așa fel, încât să scrie că Dobrea a tamponat un biciclist care este viu”, mai scrie sursa.

Site-ul amintit pretinde că automobilul „Rolls Royce Ghost” îi „aducea aminte în permanență lui Renato Usatîi despre faptul că l-a omorât pe cetăţeanul Caburgan Gheorghe Ivan și, pentru a nu da posibilitatea experților de a supune în mod repetat expertizei mijlocul de transport pentru a stabili adevărul în cazul scurgerii de informații, că de fapt a fost omorât alt om, nu tamponată persoana care a căzut de pe bicicletă, acesta a hotărât să-l vândă”.
Renato Usatîi nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile publicate vinerea trecută pe bumerang.cc.

Ziarul Național l-a găsit Gheorghe Chirilov din satul Antonești, cel care figurează în dosar drept victimă a accidentului provocat de „Rolls Royce”. Acesta susține că are și astăzi probleme cu piciorul stâng și șchiopătează. „M-o lovit la Olănești. Am acolo pământuri, niște piersici și îi păzeam. Pe la ora 22.00, mergeam cu bicicleta. De o sută de ori am mers pe acolo, dar ăsta… o fi fost beat. A lovit pedala care mi-a intrat în picior”, oftează omul.

Potrivit lui Gheorghe Chirilov, făptașul a părăsit locul accidentului și el nu a văzut nici măcar mașina care l-a lovit. „M-a dus un băiat bun la spital. N-o venit nimeni să mă întrebe cine m-o lovit. Du-te și-i caută. Așa au ucis-o și pe o bătrână de la mine din mahala cu șase ani în urmă, iar făptașul a trecut Nistrul și nu l-au mai găsit”, compară pensionarul.

Șeful Inspectoratului de Poliție din Ștefan Vodă, Andrei Trofimov, își amintește de acel accident și susține că dosarul a fost trimis la procuratură, dar nu mai știe de soarta acestuia.

„Era un biciclist care mergea pe acostament și automobilul l-a acroșat cu oglinda. Inițial, nu se știa cine l-a lovit, dar a doua zi s-a aflat șoferul, oglinda „Rolls-Royce”-ului a fost găsită în regiunea respectivă. Nu a fost alt șofer, decât cel indicat în dosar, fiindcă noi am verificat inclusiv la postul vamal prin care a intrat mașina”, ne-a spus Trofimov.

sursa: ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *