Politică

Membri ai Guvernului, sub lupa Comisiei Naţionale de Integritate

CNI a decis să iniţieze procedura de control asupra corectitudinii declarării veniturilor în cazul ministrului de Interne, Dorin Recean, a ministrului Culturii, Monica Babuc, a Valentinei Buliga, ministrul Muncii, precum şi a başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal. De controlul CNI nu va scăpa nici ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, care este suspectat că ar deţine imobile în România.

„Ca temei au servit informaţiile dintr-un articol de presă, că nu ar fi declarat anumite cote părţi din unele societăţi comerciale. În cazul în care nu se indică intenţionat anumite informaţii, dosarul este transmis la Procuratura Generală pentru examinare ulterioară şi respectiv ei, prin prisma Codului Penal, privind falsul în declaraţii, care se pedepseşte cu amendă de până la 12 mii de lei sau până la un an de închisoare”, afirmă Cristina Dumbrovan, ofiţer de presă CNI.

Dacă CNI va ajunge la concluzia că miniştrii vizaţi au încălcat legea, atunci dosarele lor vor fi transmise Procuraturii Generale. Dacă se va doveni că funcţionarii au depus declaraţii false, aceştia riscă să fie amendaţi sau chiar privaţi de libertate.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *