Bună Dimineața

Migrenele Kremlinului se răsfrâng asupra regiunii transnistrene

Ştirea că o delegaţie transnistreană a mers la Moscova cu mâna întinsă, dar s-a întors înapoi cu buza umflată, s-a propagat cu viteza luminii în toată presa din Rusia şi din „vecinătatea apropiată”. Kremlinul a refuzat, pentru prima oară, să ofere asistenţă financiară pentru plata pensiilor şi salariilor în regiunea transnistreană.

S-ar părea că delegaţia de la Tiraspol intenţionat a lăsat să se scurgă această informaţie („Nezavisimaia Gazeta” citează surse din legislativul transnistrean) ca o formă de presiune asupra Rusiei, care a ajuns să se zgârcească până şi cu scumpii ei cetăţeni din Transnistria, care i-au făcut atâtea declaraţii de iubire.

Defăimată faţă de cei care cred în ea cu ardoare, Moscova s-a văzut nevoită să reacţioneze, prin vocea preşedintelui comisiei de politică externă a senatului rus, Konstantin Kosacev. Sugerând că vina pentru situaţia dificilă o poartă alţii, oficialul i-a încredinţat pe transnistreni că mama Rusie „nu-i va lăsa la nevoie”. Mai mult, a plusat Kosacev, dacă situaţia o va impune, Moscova „va desanta ajutoare”. Îl şi vezi pe Rogozin, maestru în marketing politic, paraşutându-le hămesiţilor pensionari din regiune pachete de chefir şi bulci.

Cel mai probabil, o vreme totuşi se vor mai scurge mici pomeni spre Tiraspol. Dar când migrenele locatarilor de la Kremlin se vor acutiza, regiunea separatistă va fi nevoită şi ea să-şi afle un nou rost pe lume.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *