Actualitate

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur l-a primit pe Ambasadorul Federaţiei Ruse Farit Muhametşin

În cadrul întrevederii interlocutorii s-au referit la dinamica dialogului politic, precum şi la necesitatea valorificării în continuare a potenţialului de cooperare dintre cele două ţări.

Un subiect aparte l-au constituit ultimele evoluţii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi situaţia din regiune. În acest context, Ministrul A. Galbur a reiterat îngrijorarea autorităţilor moldoveneşti privind continuarea aplicaţiilor militare ale forţelor armate ruse desfăşurate în comun cu structurile paramilitare ale regimului de la Tiraspol.

Ministrul Andrei Galbur a reiterat imperativul respectării prevederilor Acordului privind principiile soluţionării paşnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992, în special în ceea ce ţine de obligaţiunea forţelor armate ale Federaţiei Ruse de a păstra neutralitatea, dar şi necesitatea de a relansa dialogul pe marginea retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova stocate în depozitele de pe malul stâng al Nistrului.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *