Ultima oră

Ministrul de Stat al Germaniei: Moldova este o parte a Europei

Ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană reprezintă o primă etapă, iar cea de-a doua etapă va fi punerea în aplicare a acestuia, prin continuarea agendei de reforme. Afirmaţia aparţine ministrului de stat pentru afaceri externe al Germaniei, Michael Roth, şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Iurie Leancă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, diplomatul german a menţionat că Moldova are tot sprijinul Berlinului pentru a accelera reformele în sectorul justiţiei. „Nu sunteţi singuri. Moldova aparţine şi este o parte a Europei”, a declarat oficialul de la Berlin.

La rândul său, Iurie Leancă, a mulţumit oficialului german pentru vizita întreprinsă în Republica Moldova şi a declarat că aceasta reprezintă un semn de sprijin pentru Moldova. Premierul s-a referit şi la situaţia în care s-au pomenit agricultorii moldoveni ca rezultat al restricţiilor impuse de Federaţia Rusă. „Este important să găsim noi pieţe de desfacere şi să ridicăm standardele de calitate în agricultură”, a subliniat şeful executivului de la Chişinău.

În final, cei doi oficiali au abordat situaţia din Ucraina şi au conchis că dialogul este singura cale pentru soluţionare crizei din ţara vecină, exclusiv pe cale paşnică.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *