Economie

Ministrul Economiei: La ora actuală deprecierea leului nu este catastrofală

Potrivit declarației ministrului Economiei deprecierea leului din acest an nu este una catastrofală și este compensată parțial de creșterea salariului mediu. 

Chiar dacă leul moldovenesc a avut o depreciere semnificativă față de euro și dolar pe parcursul acestui an Ministrul Economiei consideră că aceasta nu este una catastrofală.

„Deprecierea leului are impact asupra cetățenilor și asupra evoluției prețurilor. Credem totuși că inflația nu va depăși 5%. Creșterea salariilor pentru 2014 este de circa 15% ceea ce compensează inflația, ceea ce compensează într-o anumită măsură inflația. La ora actuală nu este o depreciere catastrofală a leului moldovenesc pentru a afecta cifrele macroeconomice. Dacă va fi un impact asupra populației, mai ales a păturilor social vulnerabile, vom veni în 2015 cu măsuri de protecție și compensare,” a declarat Adrian Candu.

Ministrul Economiei consideră că Banca Națională a depus un efort foarte mare pentru a menține inflația din acest an nu mai mare de 5%, în ciuda mai multor restricții comerciale impuse Republicii Moldova în acest an din partea Federației Ruse.

Sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *