Actualitate

MoldATSA protestează

Câteva zeci de persoane, angajați ai întreprinderii MoldATSA, responsabilă de dirijarea avioanelor ce survolează spaţiul aerian al Republicii Moldova au organizat duminică, 25 septembrie, chiar de Ziua Aviației Civile, o acțiune de protest în care acuză autoritățile de reținerea nejustificată a plăților pentru salarii, deplasări și recalificări.

Aceștia au plasat și un mesaj pe câteva rețele de socializare în care menționează că "din cauza managementului defectuos şi a delapidărilor comise de administraţia MoldATSA, salariile controlorilor au fost reduse cu 40%. Chiar dacă rata inflaţiei a crescut cu peste 25%, salariile nu au fost indexate, iar la plata salariilor se atestă întârzieri de trei luni".

Totodată ei acuză actuala administraţie de cheltuieli nejustificate, aceştia beneficiind de salarii lunare de peste 42.000 de lei.
Nu e prima dată când controlorii traficului aerian ies la protest. Ultima acțiune de acest gen a avut loc pe 21 septembrie. Atunci viceministrul Transporturilor şi membru al Consiliului de Administraţie al MoldATSA Vitalie Rapcea, a calificat acțiunea controlorilor drept forma de intimidare a conducerii întreprinderii și de manipulare a opiniei publice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *