Economie

Moldova şi China, interesate de semnarea unui Acord de comerţ liber

Potrivit premierului, obiectivul Guvernului este asigurarea bunăstării cetăţenilor și în acest context autoritățile apreciază capacitatea Republicii Populare Chineze de a genera o creştere economică sustenabilă. Prim-ministrul s-a arătat interesat, în mod special, de experienţa chineză în realizarea reformelor structurale dificile, se menţionează într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, şeful Cabinetului de miniştri a invitat companiile chineze să investească în Moldova şi să participe la procesul de privatizare din Republica Moldova. În acest sens, Pavel Filip a specificat că deşi este o țară mică, Republica Moldova are acces la o piaţă cu peste 880 de milioane de consumatori, având Acord de Liber Schimb cu UE, CSI, Turcia şi ţările din grupul CEFTA.

Părțile au menționat urgentarea semnării unui Acord de comerţ liber între Moldova şi China, care ar impulsiona cooperarea între cele două state. Printre domeniile prioritare de colaborare, oficialii au evidenţiat modernizarea infrastructurii drumurilor şi a comunicaţiilor, sectorul energetic, agricol şi cel al turismului. În special, reprezentanţii delegaţiei chineze s-au arătat interesaţi de importul de vinuri moldoveneşti pe piaţa chineză şi dispuşi să realizeze proiecte comune în vederea construcţiei în Republica Moldova a unei autostrăzi şi a unei centrale atomoelectrice de mici dimensiuni.

La finalul întrevederii, Zhang Chunxian l-a invitat pe Pavel Filip să efectueze o vizită de lucru în Republica Populară Chineză.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *