CSI / Rusia

Moscova va conduce preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate are 15 state membre, iar preşedinţia Consiliului revine, prin rotaţie, timp de o lună, fiecărei ţări membre.

Rusia preia conducerea Consiliului de Securitate la data de 1 octombrie 2015. Potrivit agenţiei de propagandă Sputnik News, priorităţile Rusiei la ONU vor fi “lupta cu terorismul şi conflictele în derulare din Orientul Mijlociu şi nordul Africii”.

Este foarte posibil ca Naţiunile Unite să prelungească mandatul forţei ONU de menţinere a păcii în Libia, mandat care expiră la 15 septembrie 2015.

În paralel, ONU va analiza războiul civil din Siria, activităţile grupării teroriste Stat Islamic, precum şi informaţiile privind utilizarea armelor chimice în Siria şi Irak.

Potrivit informaţiilor de până în acest moment, sub preşedinţia lui Serghei Lavrov nu vor fi discutate, la ONU, nici ocupaţia Rusiei asupra peninsulei Crimeea, nici criza din Ucraina.

Lucrările celei de a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU se vor deschide la data de 15 septembrie 2015. Rusia preia preşedinţia Consiliului de Securitate la data de 1 octombrie.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *