Ultima oră

Munteanu vrea să-l lase pe Filat fără Ordinul Republicii: l-a primit ilegal

“După ce la sfârșitul anului trecut președintele Nicolae Timofti (pe care eu l-am votat cu toată încrederea) la decorat cu Ordinul Republicii pe Vladimir Filat, demis pentru suspiciuni rezonabile de corupție (chestiune tranșată definitiv și …irevocabil de Curtea Constituțională și CEDO), astăzi a mers și mai departe decorând un cetățean (deputat, tot verde), anterior judecat.

Acțiunile fără precedent ale președintelui Timofti, ne duc la gândul că s-ar impune aici o hotărâre a Curții Constituționale, care ar explica dacă președintelui îi este permis să discrediteze în halul acesta ideea decorațiilor de stat.

Legea nr. 1123 din 30 07 1992, cu privirea la distincțiile de stat, stabilește foarte clar că ordinele și medaliile de stat se conferă persoanelor integre, iar dacă gradul de apreciere a integrității este atât de scăzut la președintele Timofti, atunci, în speța dată, se impun anumite implicații de ordin constituțional”, scrie Munteanu, pe una din reţelele de socializare.

Reamintim că președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, printr-un decret semnat de președintele Nicolae Timofti. Distincția i-a fost acordată lui Vlad Filat „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuție substanțială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităților afectate de calamitățile naturale din vara anului 2010 și activitate organizatorică prodigioasă”.
 
abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *