Actualitate

Ne mândrim sau ne este jenă..?

Data de 14 septembrie va rămâne în istorie drept un rezultat al muncii unor oameni care, pe deoparte tind spre unitate națională, iar pe de altă parte au uitat de neam, istorie, limbă.

Mișcarea civică „Tinerii Moldovei” au inițiat o campania de susținere a unității naționale sub genericul „Tricolorul unității naționale”, desfășurată în perioada 26 august – 14 septembrie. Odată cu încheierea campaniei în centrul Chișinăului va fi organizat „Marșul Tricolorului”, în cadrul căruia va fi purtat de participanți un tricolor de 300 de metri lungime.

Concomitent, Partidul Socialiștilor în frunte cu Igor Dodon – liderul partidului au organizat pe 14 septembrie un marș care a pornit din scuarul din fața Academiei de Științe a Moldovei și a avut ca punct de oprire Piața Marii Adunări Naționale, unde a fost organizat un concert susținut de Iosif Kobzon.

Potrivit Tinerilor Moldovei, socialiștii au insistat să organizeze o manifestație „contra valorilor și principiilor europene”, în aceeași zi și la același interval cu evenimentul „Marșul Tricolorului”.

„Organizarea acțiunii stradale a socialiștilor lui Igor Dodon în aceeași zi cu „Marșul Tricolorului” nu este deloc o coincidență. Adevărul este că Igor Dodon a rezervat trasee prin tot Chișinăul în toate sâmbetele și duminicile lunii septembrie, iar după ce Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” a anunțat data marșului, socialiștii au purces la organizarea unei acțiuni în aceeași zi. Este de remarcat faptul că aceasta este unica acțiune a lui Igor Dodon pentru luna septembrie, prin urmare e foarte clar că scopul lui primordial a fost zădărnicirea acțiunilor noastre. Partidul Socialiștilor sunt unii dintre cei mai înrăiți promotori ai integrării în Uniunea Vamală, inclusiv a fobiei față de tot ceea ce este românesc”, a declarat Anatol Ursu, voluntar „Tinerii Moldovei”.

Pe data de 8 septembrie, Partidul socialiștilor a chemat la o masă rotundă reprezentanții Mișcării Civice „Tinerii Moldovei” pentru a discuta desfășurarea marșului care se contrapunea în timp și spațiu. După lungi discuții tensionate nu s-a ajuns la un rezultat comun. Reprezentanții PSRM au încercat prin diferite metode să intimideze reprezentanții Mișcării Civice.

„Nicio lege nu poate interzice desfășurarea evenimentului, de aceea „Marșul Tricolorului” a avut loc conform planului. Nimeni nu poate șterge istoria neamului. Spațiul în care părinții și bunicii noștri și-au dobândit libertatea și independența să fie invadat de oponenții unui regim de factură totalitară, antidemocratică, antiumană”, a menționat Dinu Plângău, președintele Mișcării Civice.

Amintim că „Marșul Tricolorului” a avut loc duminică, 14 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *