Politică

Noul secretar general al NATO va efectua o vizită oficială în România

"Eu i-am adresat (n.r. secretarului general al NATO) invitația de a efectua o vizită oficială în cursul anului următor, invitație care a fost acceptată și pe canale diplomatice uzuale o să lucrăm pentru definitivarea perioadei și a agendei vizite", a declarat, pentru AGERPRES, Corlățean, după întrevederea de la Cartierul General NATO.

Corlățean a precizat că agenda discuțiilor a vizat în principal măsurile de implementare a deciziilor politice adoptate la Summitul NATO din Țara Galilor, prioritățile noului secretar general al NATO și diferitele dosare de actualitate în relațiile internaționale. Acesta a apreciat că discuțiile au fost extrem de substanțiale și au pus în evidență rolul important, recunoscut și activ al României în cadrul NATO.

"Am insistat asupra necesității de a pune în practică în primul rând acele elemente vizând Readiness Action Plan, elementele de comandă și control ale NATO care urmează să fie implementate pe teritoriul României, măsurile de reasigurare ale aliaților din flancul estic și nord-vestic al NATO, forța de reacție rapidă și exercițiile militare comune", a spus ministrul de Externe.

Corlățean a precizat că în discuțiile cu secretarul general al NATO a fost abordată necesitatea unei evaluări în profunzime și cristalizării viziunii de ansamblu a Alianței pe termen lung pentru relația cu Rusia care a fost marcată de evenimentele "dramatice" din bazinul Mării Negre și acțiunea agresivă a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *