Opinii și Editoriale

Nu vota!

Nu vota! Pentru că eşti o persoană citită şi informată, pentru că ştii: politicienii îşi schimbă faţa, dar năravul ba. Să voteze proştii şi agramaţii care cred că votul lor contează. Tu eşti deştept, cu siguranţă l-ai citit pe Mark Twain care a spus că „dacă votul nostru ar schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai permite să votăm”.

Nu vota! Pentru că eşti tânăr şi îţi construieşti singur viaţa. Pentru că nu ai timp, mai bine petreci duminica alegerilor cu persoana iubită sau cu prietenii. Să voteze bătrânii, pentru care alegerile reprezintă unicul eveniment din viaţa lor banală de zi cu zi. Pentru că ei nu mai pot să-şi construiască viaţa, aşteaptă asta de la politicieni.

Nu vota! Politicienii n-o să-ţi măture în scară, n-o să-ţi creeze spaţii verzi, n-o să-ţi repare drumurile şi n-o să te angajeze la un loc de muncă decent şi bine-plătit. Unii din ei îţi promit asta, însă tu eşti deştept şi ştii că e vorba de o minciună.

Nu vota! Pentru că toate partidele sunt o apă şi-un pământ. Şi nu contează că unii se numesc democraţi, alţii socialişti, iar alţii liberali. Sunt toţi la fel. Iar tu eşti cetăţean al Planetei, şi nu te interesează dacă ţara ajunge în Uniunea Vamală sau în Uniunea Europeană.

Nu vota! Tu ştii că şcoala primară şi universitatea nu te ajută cu nimic în viitoarea carieră. Aşa că un sistem educaţional îmbunătăţit nu va ajuta pe nimeni. Vei pierde timpul şi vei spera în zadar.

Nu vota! Oricum ai de gând să emigrezi în UE sau în Rusia. Ştii bine că în ţara asta nu se va schimb nimic. Votează doar optimiştii incurabili, şi tu nu eşti aşa, tu eşti pragmatic şi realist.

Nu vota şi nu încerca să gândeşti global. AI grijă de viaţa ta şi de apropiaţii tăi. Restul să nu te intereseze, să-şi bată capul şi să-şi piardă nervii alţii cu aceste chestii neimportante. Îţi reamintesc că eşti deştept şi cu siguranţă ţii minte fraza regelui Ludovic al XV-lea: „După mine, potopul”!
Nu vota! Votul tău nu va aduce o medicină mai bună şi o ţară mai bogată. Votul tău n-o să oprească migraţia forţei de muncă.

Nu vota! Doar ştii că ideea de istorie şi naţiune e foarte subiectivă. Pentru tine nu contează cum se va numi limba ţării în care locuieşti sau ce va scrie în manualele de istorie de la şcoală.

Nu vota! Stai acasă la cald şi lasă-i pe ceilalţi să voteze, cei care nu ştiu că totul este doar o minciună. Şi nu ar trebui să te intereseze pe cine-i vor aduce optimiştii şi proştii la putere. Tu eşti deştept şi-ţi faci singur viaţa, aşa că pentru tine nu va fi nici o diferenţă între politicienii care te conduc. Sper că m-ai înţeles.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *