Atitudini

Paşte fericit!, dacă ai ce paşte

În ajunul celei mai importante sărbători din lumea creştin-ortodoxă, inclusiv din Republica Moldova, politicienii şi funcţionarii s-au făcut mai blajini, şi au început să se gândească la popor. Într-un adevărat spirit creştinesc, politicienii s-au gândit la cei mai neputincioşi ca noi, la sărmanii pensionari care-şi duc zilele de azi pe mâine. Bravii noştri samariteni le-au oferit pensionarilor ţării câte 100 de lei. Probabil, au făcut asta ca să-şi spele păcatele acumulate pe parcursul anului. În acelaşi timp, politicienii nu au uitat şi de ei. De unde este, de unde nu-i, politicienii şi-au asigurat nişte prime de Paşti, în valoare de 500 de lei.

După această logică, înţelegem că politicienii noştri sunt mai nevoiaşi decât pensionarii. Spre deosebire de pensionari, locuiesc în vile luxoase prin provincii, politicienii sunt nevoiţi să-şi ducă existenţa în câte trei/patru apartamente la oraş. Au doar câte cinci/şase maşini şi nici măcar nu-şi permit să-şi dea odraslele la studii aici, aşa că-i trimit în străinătate. Pensionarii, în schimb, vor organiza adevărate sindrofii cu cei 100 de lei. Credem că e o sumă suficientă pentru masa de Paşti. De 100 de lei îţi iei un cozonac, 10 ouă (fără vopsea), câteva lumânări şi vreo 200 de grame de carne. Nu carne de miel, pentru că e scumpă, pseudo-carne din salam ieftin sau crenvurşti. Aşa că pensionarii vor paşte fericiţi şi în acest an, repetând în gând maxima „de la politicieni mai puţin, de la Dumnezeu mai mult!”. Cred eu că ar fi creştineşte să te decizi de primele de Paşti în calitate de deputat şi să le dai pensionarilor o sumă care le-ar permite măcar o mâncare modestă. Însă nu trebuie să uităm că pensionarii sunt mulţi şi neînsemnaţi, pe când deputaţii sunt foarte puţini şi foarte valoroşi.

În acest context am aflat săptămâna aceasta că peste 260 de judecători, procurori şi poliţişti (săraci lipiţi pământului) au obţinut în sfârşit încă câte un apartament, gratuit, prin instanţa de judecată. Era anormal să fie altfel – unde s-a mai văzut ca justiţia moldovenească să nu dea dreptate justiţiarilor moldoveni?

Iar pensionarii tot pasc de 100 de lei. Şi nu ştiu că politicienii au câte 500, iar justiţiarii vor primi câte un apartament gratuit. Pentru că pensionarii nu au bani pentru ziare, televizoare şi calculatoare. Pentru că pensionarii nu se informează. Aşa că în loc să vă spun „Hristos a înviat!”, o să spun „Paşte fericit, pensionarule!”. Paşte măcar până la toamnă, când vor veni alegerile şi politicienii te vor bucura din nou cu promisiuni frumoase şi o pungă cu alimente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *