Actualitate

Pavel Filip: Moldova este oficial atractivă din nou pe plan internaţional

„Este un pas important pentru credibilitatea economică a Moldovei, sunt validate reformele noastre din ultimele luni, urmând de altfel noi paşi pentru modernizarea ţării. Reformele continuă aşadar şi vor avea ca rezultat un trai decent pentru cetăţeni. Vreau să mulţumesc colegilor mei de Guvern şi de majoritate parlamentară pentru că împreuna am reuşit să stabilizăm ţara politic şi economic”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mulţumit cetăţenilor că au creditat guvernarea cu răbdare. „Iată că răbdarea nu a fost în zadar, se reia finanţarea externă a ţării, Moldova are oxigenul necesar pentru a se dezvolta accelerat. Continuăm, cu seriozitate”, a menţionat Pavel Filip.

Şeful Delegaţiei UE, Pirkka Tapiola, pe contul său de Facebook, a felicitat autorităţile moldovene pentru că au ajuns la un acord la nivel de personal cu FMI, menţionând că acesta este un pas important. „Acum începe munca importantă la Chişinău, pe acţiuni, în vederea aprobării acordului la Consiliul FMI”, a spus diplomatul.

Experţii FMI şi autorităţile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de personal asupra unui program de reforme economice susţinut de un aranjament de finanţare pe 3 ani prin intermediul Mecanismului de finanţare extinsă (EFF) şi Mecanismului extins de creditare (ECF). Accesul la finanţare se propune a fi stabilit la un nivel de 75% din cota Moldovei la FMI (circa 179 de milioane dolari).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *