Editorial

Pe viitor vom vota cu picioarele

Au dejucat bine o alianță europeană. Nu i-au oferit PL-ului nici măcar ce a avut pe vremuri, dar au avut foarte mare grijă ca în ochii lumii (și în presa cumpărată) să pară că de fapt Ghimpu nu vrea alianța. I-au propus lui Ghimpu un fel de afacere care suna cam așa: „hai dă-mi casa și pământurile că, pe cuvântul meu, îți dau bicicleta aia sovietică pe care mi-a dat-o tata când am intrat la liceu." Ghimpu a spus că nu dă casa pe bicicletă, iar atunci PLDM și PD au strigat că PL-ul nu vrea alianță.

Dar oamenii s-au supărat foarte tare. Mai ales când i-au văzut pe „europenii" noștri la masa negocierilor cu Voronin. Reacția oamenilor a fost una previzibilă. Întrebați de presă, sau, singuri pe internet, au spus un singur lucru: noi nu am votat pentru așa ceva! Dar ca dezamăgirea oamenilor să fie deplină, a mai avut loc și rocada Gaburici-Leancă. Leancă a plecat din PLDM cu un număr impresionant de alegători (fapt încă nedovedit, dar bănuit de toată lumea).

E clar ca bună-ziua că atât Filat, cât și Lupu se bazează pe memoria scurtă a alegătorilor. Vor trece patru ani, ne vor flutura din nou steagul albastru cu douăsprezece stele pe sub ochi, ne vor chema să mergem „împreună" în Europa, ne vor crește Moldova (ne-a explicat domnul Lupu cum), iar noi, din plictis și inspirație, vom vota din nou cu partidele lor „europene" de teamă că Ghimpu oricum nu va aduna destule voturi.
Bun, asta am înțeles, dar totuși cât de scurtă să ne fie memoria? Patru ani – mai zici, dar patru luni?! Asta e prea de tot. Domnul Filat își imaginează, după ce a pierdut din gelozie privighetoarea partidului, că locuitorii capitalei vor merge să voteze candidatul PLDM pentru primărie. Păi se pare că suntem luați de proști fără drept de apel. Politicienii noștri cred că votăm cu picioarele. Și de fapt au dreptate, pe viitor vom vota cu picioarele, dar nu fiindcă vom gândi cu ele, ci fiindcă vom merge după alți lideri și după alte partide.

Nu sunt sigură ce va face Chirtoacă, a reușit în ultimul mandat să supere destulă lume, iar în politică nu e ca în dragoste, ci exact pe dos: oamenii uită cele bune și țin minte cele rele. De aceea, nu putem ști ce va fi. Însă în ce privește candidatul PLDM îmi vine să mor de râs. Abia aștept rezultatele finale! Numai dacă nu cumva PLDM o să enerveze și mai tare alegătorii încercând să folosească singurul pion iubit (încă de oameni): Maia Sandu. Deși mă îndoiesc, oamenii o vor pe Sandu acolo unde este, nu la primărie.

Deci, cine e acel candidat puternic pe care îl va propune Filat cu atâta încredere? Nu cumva îl vrea primar pe Klaus Iohannis?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *