Sănătate

Persoanele fără studii medicale nu vor putea să facă proceduri estetice invazive

Decizia a fost luată după ce mai multe femei au reclamat reacții adverse în urma unor astfel de proceduri.
În acest sens, a fost instituit un grup de lucru care va evalua serviciul de cosmetologie şi medicină estetică din țară și va elabora un regulament de activitate, transmite IPN.

Ministrul sănătății, Ruxanda Glavan, spune că regulamentul se va elabora în termen de două luni și se va referi la competențele şi responsabilitățile persoanelor care pot face proceduri estetice invazive. Totodată, documentul va permite ministerului să monitorizeze calitatea serviciilor prestate în domeniul medicinii estetice.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Rodica Scutelnic, spune că monitorizarea calității poate fi făcută doar dacă aceste servicii vor fi acreditate. „Asta prevede Legea cu privire la acreditarea și evaluarea instituțiilor medicale. Dacă un centru de înfrumusețare, pe lângă servicii de make-up, injectează și botox, înseamnă că prestează și servicii medicale, care trebuie acreditate” a adăugat Rodica Scutelnic.

Din grupul de lucru fac parte 19 persoane, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, doctori în ştiințe medicale în domeniul dermatologiei şi directori ai centrelor medicale autorizate în domeniul medicinii estetice

Sursa:radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *