Moldova

Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” vrea protest ca în 1989

Reprezentanții grupului de inițiativă au precizat că acțiunile din vară vor fi o repetiție pentru mitingul din 27 august, atunci când vom marca Ziua Independenței. „Cineva spunea despre Republica Moldova că este un stat captiv, care nu mai aparţine cetățenilor. Organizăm următorul miting nu doar pentru a face o repetiţie pentru mitingul din 27 august, ci şi pentru a crea o societate sănătoasă din oameni curajoşi. Ceea ce se întîmplă în Republica Moldova nu este politică, ci crimă de stat”, a declarat Dinu Plângău, membru al grupului de inițiativă. 

Platforma civică îşi propune să-şi exercite activitatea pe întreg teritoriul ţării în perioada 7 iunie-24 august. Acţiunile de protest nu vor mai fi atât de des organizate, întrucât sunt necesare resurse financiare, care, spun reprezentanţii grupului de iniţiativă, platforma nu le are. În această ordine de idei, Vasile Năstase a afirmat că DA va face „turism protestatar”. „Nu suntem finanţaţi de nimeni, deci nu putem acoperi cheltuielile suportate de cei care se deplasează din diferite localităţi. Astfel, vom organiza mitinguri o dată în lună. Ne simţim responsabili faţă de cei 50 mii oameni, prezenţi la 3 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat activistul. 

Potrivit membrilor grupului de iniţiativă, eforturile din această perioadă vor fi îndreptate spre a organiza o mare adunare naţională pe Ziua Independenței, similare celei de acum 26 de ani (1989).

Sabina Semeniuc, stagiară
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *