Moldova

Postul public de televiziune Moldova 1 respinge solicitarea PAS şi Partidului Platforma DA

În cadrul unui răspuns plasat pe trm.md, se spune că, în conformitate cu legislaţia şi statutul televiziunii, activităţile partidelor vor fi reflectate şi în continuare obiectiv şi echidistant, fără nicio discriminare, transmite IPN.

Conducerea televiziunii publice spune că Moldova 1 respectă necondiţionat Constituţia Republicii Moldova şi cadrul legal naţional în domeniul mass-media şi va acţiona ca atare în continuare. „Statutul televiziunii publice este reglementat direct de Codul Audiovizualului al Republicii Moldova, iar articolelel 50 şi 52 din acest cod conţin norme imperative cu privire la independenţa editorială a companiei, care este reglementată prin lege”, se spune în răspuns.

Administraţia televiziunii publice afirmă că nu va admite nicio presiune şi ingerinţă în activitatea şi independenţa sa editorială, indiferent de partea cărei autorităţi sau partid ar veni aceasta. „În timpul apropiat va fi organizată o întâlnire cu liderii sau reprezentanţii partidelor la care vor fi discutate modalităţile de conlucrare pe viitor. Începând cu săptămâna viitoare, vor invita în cadrul emisunii „Moldova în direct” reprezentanţi ai partidelor extraparlamentare”, se mai precizează în document.

Partidul Acțiune și Solidarite și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr au solicitat, la începutul săptămânii, conducerii televiziunii publice Moldova 1 să acorde opoziției o oră de emisie pe săptămână. Liderii celor două formațiuni anunțau că, în cazul în care TRM nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, partidele își asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică, 24 septembrie.
 
Sursa: Radio Chisinau

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *