Justiție

Procurorii și ofițerii SIS fac percheziții la domiciliul fostului ministru Alexandru Jizdan: „E bănuit de îmbogățire ilicită”

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au descins în dimineața zilei de miercuri, 19 iunie, cu percheziții la fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Acesta ar fi suspectat de pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații.

„Procurorii PCCOCS efectuează la moment percheziții la un fost ministru de interne, vizat intr-o cauza penala pornita pe faptul îmbogățirii ilicite și abuz de serviciu, implicare în dosarul „Direcția nr.5” și cazul Petic”, a declarat aceasta.

Amintim că, Alexandru Jizdan a deținut funcția de ministru al afacerilor interne în Guvernul Filip în perioada anilor 2016 – 2019. Ulterior a ajuns deputat pe listele Partidului Democrat, în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, deținând acest mandat până în iulie 2021.

Reamintim că în luna mai 2021, Alexandru Jizdan a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a încheiat recent procedura de control a averiii sale. Verificările au fost inițiate la sfârșitul anului 2019, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale.

 Potrivit ANI, Jizdan ar fi inclus date eronate în declarațiile sale de avere și interese personale pentru anii 2016 – 2019. Inspectorii de integritate cer confiscarea a 770 de mii de lei de la acesta și au sesizat PG pentru fals în declarații.

Inspectorul de integritate a efectuat controlul pentru perioada 2016-2019, care a fost extins și pe numele membrilor familiei acestuia. În cadrul controlului s-a constatat că fostul deputat a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea datelor eronate în declarațiile de avere și interese personale depuse pentru anii 2016-2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *