Afaceri

Producătorii de vin din Republica Moldova vor pleca în SUA

Invitaţia a fost lansată de John Kerry în timpul vizitei oficiale a premierului Iurie Leancă în SUA în luna martie.

Potrivit unui comunicat de presă al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), în decursul celor cinci zile de lucru, delegaţia moldovenească va participa la două evenimente cu importatorii şi distribuitorii de vinuri din statul Washington şi New York, va avea întruniri cu oficiali de stat din SUA şi va face schimb de experienţă cu asociaţiile de producători de vinuri din statul Virginia.

Scopul acestei vizite este de a prezenta oferta vinicolă a ţării, de a promova imaginea vinurilor moldoveneşti şi de a crea oportunităţi de noi parteneriate de afaceri în domeniul vitivinicol pe piaţa americană.

Această vizită este prima din acţiunile care urmează a fi implementate conform viziunii strategice de penetrare şi dezvoltare a pieţii SUA, elaborate de ONVV. Vizita este organizată şi finanţată de Departamentul de Stat al SUA în comun cu ONVV.

SUA este cel mai mare importator de vinuri din lume, cu un consum anual de 3,4 miliarde de litri, la un preţ mediu de opt dolari per sticlă. În anul 2013, vânzările de vinuri moldoveneşti pe piaţa SUA au fost de circa 660 de mii de litri, cu 37% mai puţin faţă de anul precedent din cauza unei avalanşe de vinuri dulci ieftine moldoveneşti pe piaţa SUA. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *