CSI / Rusia

Profitul Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia a înregistrat un declin din cauza deprecierii rublei

În perioada iulie-septembrie 2014, profitul net a scăzut la 1,62 miliarde de dolari, faţă de 3,11 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,73 miliarde de dolari. Veniturile companiei ruse au urcat cu 6,2%, la 39 miliarde de dolari, notează sursa citată de Agerpres.

Producţia internă a Lukoil va scădea probabil anul viitor la 85 milioane tone metrice, deoarece compania îşi reduce cheltuielile ca răspuns la scăderea preţului ţiţeiului. Săptămâna trecută, directorul general Vagit Alekperov, a anunţat că programul de investiţii va fi redus cu două miliarde de dolari, la 14 miliarde de dolari. Compania intenţionează să dezvolte un proiect în Nigeria împreună cu grupul american Chevron, le-a declarat jurnaliştilor Vagit Alekperov. Acesta nu a dat detalii referitoare la numele proiectului şi valoarea investiţiei.

În trimestrul trei din 2014 valoarea totală a producţiei de ţiţei şi gaze naturale a Lukoil a urcat cu 7,4%, la 2,35 milioane de barili pe zi.

Lukoil este prima companie privată inclusă în luna septembrie pe lista companiilor ruseşti vizate de sancţiunile occidentale. Bancherii susţin că, deşi sancţiunile interzic furnizarea de anumite tehnologii, nu afectează şi finanţarea. Compania beneficiază de un rating ‘BBB minus’ din partea S&P, ‘Baa2′ din partea Moody’s şi ‘BBB’ din partea Fitch.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *