Actualitate

Program de ocupare, lovitură de palat, scandalul cecen. Ce s-a întâmplat cu Putin?

Zvonuri despre starea de sănătate a președintelui

Interesul sporit privind starea generală de sănătate a președintelui rus Vladimir Putina a parvenit imediat după amânarea vizitei liderului rus la Kazahstan, care urma să aibă loc la 12-13 martie. 
Informațiile precum că Putin are sănătatea șubredă, în special careva probleme la coloană, au apărut în mass-media, în urma unei scurgeri de informații neconfirmate.

Suspiciunile că Putin nu este bine s-au intensificat pe 5 martie. După o întâlnire cu prim-ministrul italian Matteo Renzi, președintele nu a mai apărut în public. Serviciul de presă al șefului statului rus a publicat informații despre întâlnirea festivă la care a participat Putin, cu ocazia zilei de 8 martie cu mamele unor copii eminenți. Cu toate acestea, unele voci spun că acest material a fost filmat în data de 5 martie.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat toate zvonurile privind starea de sănătate a șefului său și a vorbit despre un "program ocupat" dar și "un număr mare de întâlniri care nu sunt publice."

Conspirația generalilor

Fostul consilier al lui Vladimir Putin, Andrei Illarionov, în urma unei analize, a ajuns la concluzia că forțele de securitate ruse au conceput "o lovitură de stat, de palat". Illarionov a atras atenția asupra faptului că, spre deosebire de Putin, șeful administrației prezidențiale Serghei Ivanov (fost ministru al Apărării al Federației Ruse), a apărut în public, pentru prima dată din 27 februarie și s-a întâlnit cu Patriarhul Kirill, ar fi cerut sprijinul bisericii.

Ilarionov presupune că Medvedev va fi scos din fotoliul său de premier, iar în locul lui va fi numit Ivanov.

Drumul lui Kadîrov

„Versiunea care a cauzat dispariția președintelui Putin este un conflict în mediul structurilor de putere”, împărtășiește analistul politic Stanislav Belkovski. Potrivit lui Belkovsky, "siloviki" cer lui Putin să îl scoată pe șeful Ceceniei, Ramzan Kadirov, a cărui reputație a fost pătată grav după un scandal cu implicarea în uciderea lui Boris Nemtsov.

În această situație, Putin trebuie să adopte o decizie dificilă – să înceteze sprotejarea lui Kadîrov sau să intre într-o confruntare deschisă cu foștii colegi din FSB.

Un alt analist politic rus, Andrei Piontkovski, susține că operațiunea de a-l discredita pe Kadîrov realizată chiar de Putin, și uciderea lui Nemtsov în această situație este folosită ca un catalizator. Ancheta în cazul omorului până acum nu este foarte atractivă pentru Ramzan Kadîrov. Principalul suspect Dadaev Zaur, care a servit în structură controlată de liderul cecen, s-a răzgândit și a negat declarațiile ce le-a făcut inițial menționând că a fost torturat pentru a minți.

sursa: gordonua.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *