Actualitate

Reconectarea localităţilor la energia electrică, în atenţia autorităţilor

Astfel, cea mai stringentă necesitate este reconectarea localităţilor la energia electrică. Şeful Executivului a solicitat Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale inventarierea generatoarelor electrice disponibile şi distribuirea acestora în instituţiile şi localităţile afectate. În context, membrii celulei de criză au raportat că 140 de echipe de intervenţie lucrează pentru reconectarea localităţilor la energia electrică, iar cea mai gravă situaţie este la Sud, în raionul Cahul. Pînă acum au fost reconectate la sursa de curent electric peste 100 de localităţi.

„În momentele cele mai grele, cum sînt calamităţile naturale, trebuie să fim solidari, acesta fiind un test de maturitate pentru toţi. Celula de criză activează în regim non-stop, iar apelul meu către cetăţeni este să se abţină de la deplasări şi mîine, pînă instituţiile specializate vor efectua lucrările necesare pentru deblocarea drumurilor”, a declarat Premierul.

De asemenea, şeful Executivului a îndemnat cetăţenii aflaţi în situaţii de criză să sune la serviciile de urgenţă, Celula de criză urmînd să reacţioneze prompt. Pînă în prezent au fost preluate peste 700 de solicitări din partea populaţiei.

Un alt subiect la care s-a referit Pavel Filip vizează agricultorii şi măsurile necesare pentru evaluarea pierderilor cauzate de condiţiile climaterice. În acest sens producătorii agricoli sînt îndemnaţi să sune la linia fierbinte 022 232384 pentru a primi asistenţă. Revenind la tema solidarităţii, Pavel Filip a adus exemplul pasagerilor blocaţi în aeroporturi, care voiau să meargă acasă, iar taximetriştii cereau mai mult de 300 de lei: ”Urmează să ne confruntăm cu aceeaşi problemă în agricultură, cei care vor veni cu diferite chimicale pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, să nu vină cu preţuri majorate, acum cînd agricultorilor le este cel mai greu”, a menţionat Premierul.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a constatat că toate instituţiile medicale activează în regim normal, dispunînd de medicamente şi produse alimentare pentru următoarele 24 de ore.

Referitor la practicabilitatea drumurilor, a fost raportată deschiderea a 29 de sectoare de pe traseele naţionale şi redeschiderea Aeroportului Internaţional. În prezent mai rămîn blocate doar două puncte de trecere a frontierei de stat din Sudul ţării.

Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *