Frumusețe

Remedii cu cartofi pentru frumuseţe

Cartofii au grijă de frumuseţea ta
Cu ajutorul a două felii de cartofi, poţi scapă de cearcănele deranjante după o noapte nedormită. Tot ce trebuie să faci este să pui sub ochi două felii de cartofi după ce i-ai îmbibat cu puţină smântână. Lasă-i să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi spală-te pe faţă cu apă călduţă.

Bătrânii mai spun că dacă te speli cu suc de cartofi pe faţă, nu vei îmbătrâni niciodată.

Cartofii sunt excelenţi şi pentru a scapă de petele negre. Sucul de cartofi, în combinaţie cu zeamă de castraveţi, face minuni pentru ten. Te scapă de petele negre şi de arsurile solare.

De unde are cartoful atâtea proprietăţi uluitoare?
Poate că nu ştiai, dar un singur cartof are 1,627 grame de potasiu, mineral esenţial pentru bună funcţionare a organismului. De asemenea, cartofii sunt bogat în vitamina B6, folosită pentru vindecarea a peste o sută de boli. Vitamina B6 regenerează celulele, apară inima de afecţiuni şi combate depresia. Datorită conţinutului de amidon, cartofii sunt ideale pentru sportivi.

Cartofii conţin fier şi cupru. Fierul este important pentru menţinerea hemoglobinei în organism, iar lipsa acestuia poate duce la ameţeli, la dureri de cap şi anemie. Mai mult, cartofii conţin şi hidraţi de carbon, o sursă excelenţă de energie. În combinaţie cu smântână de casă şi castraveţii, cartofii pot trata cicatrici, arsuri deschise şi răni care se vindecă cu greu în timp.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *