Cultură

Reprezentantul R. Moldova la “Eurovision 2016” va fi ales pe 27 februarie

Prima semifinală a selecţiei naţionale “Eurovision" va avea loc pe 23 februarie, iar cea de-a doua – pe 25 februarie. În urma audiţiilor live, 24 de melodii au fost selectate de către juriu pentru semifinale. “Katherine and LITESOUND” s-a retras pe 1 februarie din etapa naţională a concursului, din motive personale. În locul ei va evolua Valentina Nejel, cu piesa „Va fi tîrziu”.

Concursul internaţional de muzică “Eurovision 2016” va avea loc la Stockholm, Suedia, între 10 şi 14 mai. Republica Moldova va evolua în prima semifinală, la 10 mai. În aceeaşi zi se vor încadra în concurs Croaţia, Finlanda, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Malta, Cipru, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Cehia, Muntenegru, Austria și Islanda.

Cea de-a doua semifinală se va desfășura la 12 mai, iar marea finală – în data de 14 mai. “Eurovision” este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a concursului a avut loc în 1956, la Lugano, Elveţia.

Republica Moldova participă la Concursul “Eurovision” începînd cu 2005. În anul trecut reprezentantul țării noastre, Eduard Romanyuta, nu s-a calificat în marea finală.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *