UE / Nato

Republica Moldova, reprezentată la Summitul NATO de ministrul Apărării

Reuniunea din acest an va fi una din cele mai importante din istoria Alianței Nord-Atlantice, iar liderii mondiali vor decide cum poate NATO să rămână în fruntea eforturilor de edificare a stabilităţii într-o lume imprevizibilă, anunță un comunicat al ambasadei Regatului Unit.

La reuniune vor fi discutate consecinţele pe termen lung ale crizei dintre Rusia şi Ucraina şi schimbarea situaţiei securităţii geostrategice la hotarele NATO. De asemenea, participanții la summit își propun atingerea unei înţelegeri referitoare la un capitol nou în relaţia cu Afganistanul. 

La summit vor participa demnitari de stat de cel mai înalt nivel, reprezentând cele 28 de ţări membre, precum şi statele partenere NATO interesate de securitatea comună.

Șeful misiunii R. Moldova la NATO, Mihai Gribincea, ambasador al R. Moldova în Regatul Belgiei, a precizat recent, la Radio Europa Liberă, că ministrul Troenco va lua parte la o reuniune a NATO, la care vor participa și miniştrii apărării din 24 de state partenere. Cu acest prilej, va fi lansată o nouă iniţiativă de cooperare a Alianţei Nord-Atlantice cu partenerii, şi anume platforma de interoperabilitate.

Sursa: radiochisinau.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *