Ultima oră

România, printre statele cel mai puţin afectate de sancţiunile Rusiei; la cealaltă extremă se află Norvegia, Polonia şi SUA

Această decizie a Moscovei, mai severă decât era anticipat, va priva consumatorii ruşi de multe dintre produsele alimentare la care au acces în prezent, dar va afecta sever şi economiile ţărilor exportatoare.

Interdicţia vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânză, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.

Potrivit Comisiei Europene, Rusia a importat anul trecut din aceste ţări produse agroalimentare în valoare de 17,2 miliarde de dolari, categoriile de produse vizate de interdicţie însumând 9,2 miliarde de dolari.

Conform datelor furnizate de executivul comunitar, statele cele mai afectate vor fi Norvegia (care a exportat în 2013 Rusiei produse alimentare vizate acum de sancţiuni în valoare de 1,15 miliarde de dolari) urmată de Polonia (1,12 miliarde), SUA (838 de milioane), Spania şi Olanda (794 de milioane fiecare), Germania (781 de milioane), Danemarca (540 de milioane), celelalte state având exporturi din aceste categorii de produse sub valoarea de 500 de milioane de dolari, potrivit Agerpres.

La cealaltă extremă a acestui clasament, în rândul ţărilor care au exportat anul trecut în Rusia produse alimentare din categoriile menţionate sub valoarea de 10 milioane de dolari, se numără, alături de România, Bulgaria, Croaţia, Slovacia, Luxemburg şi Malta.  

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *