Social

Şeful „Spaţiilor Verzi” de la Buiucani, trimis în judecată pentru neglijenţă

Funcţionarul este învinuit de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane. 

Într-un comunicat de presă remis de Procuratura Generală se menţionează că inculpatul are interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă va fi recunoscut vinovat, riscă până la şase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În fapt, acesta este învinuit că, în perioada 22 iunie 2008 – 14 iunie 2016, nu a intervenit conform obligaţiunilor sale de serviciu, nu a inspectat personal teritoriul deservit şi nici nu a dat indicaţii subalternilor pentru inspectare. Prin urmare, pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, sector în care anterior au mai căzut arbori, s-a prăbuşit un copac masiv, cu înălţimea de aproximativ 20 de metri, cu rădăcinile în stare avansată de putrefacţie, cu înclin spre stradă. O femeie a fost strivită mortal.

Cauza penală a fost pornită în luna iunie a acestui an, după ce procurorii au reţinut în acţiunile factorilor de decizie ai Asociaţiei Spaţii Verzi îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu. Potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu anul 2008, fiind sesizate în repetate rânduri de către cetăţeni despre pericolul prăbuşirii copacilor, persoanele publice nu au reacţionat şi nu au asigurat o verificare a arborilor pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei.

În prezent procurorii continuă urmărirea penală în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor responsabililor de asigurarea şi gestionarea gospodăririi spaţiilor verzi pe teritoriul capitalei care nu şi-au îndeplinit atribuţiile funcţionale de evaluare a riscurilor și înlăturare a pericolul pentru securitatea populaţiei.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *