Ultima oră

Semne de susţinere a parcursului european al Moldovei

„Reuniunea va fi un semn clar de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova, de susţinere a guvernului ei pro-european, în contextul în care Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări ce vizează stabilitatea economică şi securitatea naţională, având în vedere situaţia din regiune”, a declarat, după şedinţa Guvernului, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Valeriu Chiveri.

Oficialul a precizat că la reuniuni de acest fel nu se semnează documente, dar sunt preconizate întrevederi bilaterale, la care nu este exclus că ar putea fi încheiate careva acorduri bilaterale. „Cred că vom semna un acord cu Malta, în ceea ce priveşte e-Guvernarea”, a precizat viceministrul.

La alt subiect, cu referire la vizita de astăzi, 21 august, a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, la Chişinău, Valeriu Chiveri a spus că agenda este coordonată de către Ministerul Economiei, deoarece oficialul rus vine în Republica Moldova în calitate de copreşedinte al Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică. „Ne bucurăm că în componenţa delegaţiei care îl însoţeşte pe Rogozin sunt persoane de la Rosselhoznadzor, de la vama Federaţiei Ruse, de la Ministerul Economiei. Vom utiliza această oportunitate pentru a discuta problemele ce ţin de reluarea exporturilor de produse agroalimentare pe piaţa rusă, cât şi alte probleme ce ţin de relaţiile comerciale bilaterale”, a mai spus viceministrul afacerilor externe şi integrării europene.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *