Eveniment

Sezonul de pescuit se declară deschis

Costul permisului este de 300 de lei pentru întregul sezon de pescuit, care se încheie în aprilie, sau 30 de lei pentru o zi. Pensionarii plătesc în jumătate. Pentru a pescui în bazinele arendate nu e nevoie de permis de la Serviciul Piscicol, dar arendaşii sunt în drept să stabilească taxe.

Permisele de pescuit se obţin în baza unei cereri depuse la Serviciul Piscicol sau la filialele acestuia. Contactat de IPN, şeful serviciului Resurse Umane al Serviciului Piscicol, Petru Ghenciu, a declarat că perfectarea permisului durează de la câteva minute până la jumătate de oră. În baza acestuia e voie de pescuit în toate zilele săptămânii, de la răsărit la apus, cu undiţa, care are până la 5 cârlige.

Amenda pentru cei care merg la pescuit fără permis este de 200 de lei. În cazul plaselor de pescuit ridicate se întocmeşte un act de înregistrare şi acestea se depozitează pentru eventualitatea în care vor figura într-un proces de judecată. Dacă însă nimeni nu-şi revendică proprietatea asupra plaselor întinse ilegal, acestea sunt distruse când sunt găsite.  

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *