Sănătate

Soluţii naturale pentru pielea uscată

Uleiul de măsline

Antioxidanții și acizii grași esențiali din uleiul de măsline fac din acesta un remediu bun dacă ai mâinile uscate. Masează mâinile cu ulei de măsline călduţ, între 5 şi 10 minute, de 2 ori pe zi, până când acesta pătrunde în piele. Nu numai că mâinile devin moi şi netede, dar ingredientul este şi un excelent remediu antiîmbătrânire.

Mierea

Atât pentru pielea de pe faţă, cât şi pentru ten, mierea de albine este un remediu excelent. Este un bun remediu hidratant, antioxidant şi antimicrobian, ajutându-te să ai pielea moale şi fină. O aplici pe ten sau pe mâini și o laşi aproximativ 10 minute, apoi te speli bine, cu apă caldă. Faci tratamentul de una-două ori pe zi, pentru rezultate maxime, mai ales în zilele răcoroase.

Crema de gălbenele

Crema de gălbenele este un excelent tratament hidratant pentru mâini, dar şi pentru pielea aspră a călcâielor. Remediul este indicat în fiecare zi, la început, iar când se observă îmbunătăţiri, la fiecare 2 zile.

Bananele

Bananele sunt o altă soluţie de încredre dacă vrei mâini cu piele fină şi catifelată. Zdrobeşti o banană potrivită, până obţii o pastă groasă, apoi o amesteci cu 2 linguriţe de miere şi o lingură de ulei de măsline. Aplici pasta obţinută pe mâini, între 15 şi 20 de minute. Te speli cu apă caldă și apoi cu apă rece. Tratamentul se face o dată pe săptămână.

Extraponturi

Ca să ai pielea frumoasă, ţine cont că trebuie să bei cel puţin doi litri de apă, pentru a evita deshidratarea.
Nu te demachia niciodată cu apă şi săpun, pentru că usucă pielea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *