IT&C

StarNet a lansat un portal de televiziune online OTT: www.magictvbox.org

Televiziunea din Moldova este în plină transformare. Pe piață sunt disponibile echipamente tv care revoluționează conceptul de televiziune clasică, iar mii de familii au trecut deja la un alt nivel în ceea ce privește audiovizualul. Una din lansările revoluționare din domeniul media a fost făcută zilele trecute de către distribuitorul de conținut multimedia TV Box, în parteneriat cu StarNet. Companiile au lansat platforma de televiziune online OTT (Over the Top), magictvbox.org – un pas foarte important în ceea ce privește televiziunea viitorului. Platforma oferă posibilitatea de a viziona canale TV locale și internaționale prin Internet, fără a mai fi necesară procurarea unui abonament TV. În plus, canalele TV pot fi vizionate din orice țară oferind diasporei moldovenești o conexiune reală cu mass-media din Republica Moldova.
Noutatea deplină a acestui proiect media este faptul că toate canalele propuse spre vizionare vor putea fi urmărite gratuit nu doar de la calculator, tablete sau telefoane mobile, dar și de la televizor. TV Box și StarNet oferă acces la canale prin intermediul unui echipament special, fiind necesară doar procurarea acestuia, toate taxele de abonament TV fiind excluse. Prețul echipamentului este cel mai mic propus în prezent și constituie doar 53 dolari SUA (750 lei).

Proiectul StarNet este destinat nu doar telespectatorilor din țară, dar și cetățenilor moldoveni de peste hotare, care pot obține echipamentul necesar prin poștă. „Printre avantajele acestei televiziuni online aș vrea să menționez, în primul rând, mobilitatea pentru cei care duc un mod de viață activ, își schimbă des domiciliul sau se află într-o deplasare. Ei vor putea accesa posturile TV prin intermediul diverselor gadgeturi, fie laptop, smartphone sau tabletă și să nu mai depindă de abonamentele de cablu”, a menționat Diana Moraru, manager IPTV StarNet. Inovația proiectului constă în faptul că telespectatorii pot conecta televizoarele la Internet prin intermediul dispozitivului Magic Box, având acces la rețele de socializare, posturi TV, karaoke, YouTube, librării virtuale, materiale video etc. Datorită noilor soluții tehnologice, imaginea posturilor TV locale va fi mult mai bună, iar vizionarea lor va fi posibilă în timp real oriunde în lume.

Mai mult decât atât, pentru cei care nu au televizoare moderne, StarNet mai vine cu o noutate. Începând din luna aprilie, a fost lansat serviciul de „Cable TV”, pentru toți cei care nu-și pot permite achiziționarea echipamentelor IPTV, fie au televizoare de model vechi ce nu pot fi cuplate la noile tehnologii. Televiziunea prin cablu de la StarNet va pune la dispoziția clienților peste 60 de canale TV.


Alexei Munteanu

O soluție alternativă pentru proiectul național de digitalizare tv

Pe lângă avantajele extraordinare ce țin de mobilitate, libertare și tehnologia oferită, acest proiect vine și ca o soluție alternativă pentru proiectul național de digitalizare a televiziunii, domeniu în care autoritățile nu au întreprins până acum nicio acțiune clară. „În 2015 Moldova va trebui să se alinieze la Tratatul european ce prevede digitalizarea televiziunii terestre. Până acum nu s-a făcut nimic. Discuțiile pe această temă se desfășoară cu ușile închise, fără ca la ele să participe specialiștii din domeniu. Ce ar fi dacă după 2015 ne vom trezi toți fără televiziune, pentru că eterul va fi bruiat. Și atunci ce vor face posturile TV? Cum rămâne cu libertatea presei, care începe să fie tot mai monopolizată? Intuiesc că lucrurile în acest domeniu nu se vor schimba până în 2015. Ideea care stă în spatele proiectului de televiziune online OTT este prestarea unui serviciu prin intermediul unui dispozitiv, pe care StarNet îl vede ca alternativă foarte bună pentru Republica Moldova”, a observat coordonatorul și gestionarul de proiect Alexei Munteanu, precizând că țara noastră are printre cele mai avansate tehnologii din lume de furnizare a Internetului, iar televiziunea prin fibră optică a fost adoptată de majoritatea țărilor europene. Dispozitivul Magic Box este facil în utilizare, are doi ani garanție și oferă posibilitatea vizionării prin intermediul platformei lansate a 33 posturi TV importante din străinătate și Republica Moldova. Odată instalat, Magic Box scutește telespectatorii de orice taxe de abonament și oferă libertatea vizionării posturilor TV. Numărul posturilor va crește în viitor, urmând a fi stabilite parteneriate noi cu canalele media.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *