Ultima oră

SUA îşi propun să fortifice relaţiile cu Republica Moldova

 Declaraţia a fost făcută ieri de asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului SUA.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, Hoyt Yee a menţionat că „asistenţa americană şi ajutorul tehnic oferit Uniunii Europene completează relaţiile acesteia cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, ceea ce va crea o legislaţie mai puternică şi o responsabilitate socială mai vastă în aceste ţări, elemente-cheie în lupta împotriva corupţiei”.

Totodată, oficialul american a subliniat faptul că semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova, Georgia, Ucraina, pe de o parte şi UE, de cealaltă parte, demonstrează faptul că „capitalele europene, de la Kiev la Chişinău, de la Tirana la Tbilisi, văd integrarea europeană ca cea mai bună cale spre securitate, prosperitate şi un viitor mai bun pentru poporul lor”.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii au fost stabilite la 28 februarie 1992. În perioada 1992-2013 volumul asistenţei acordate de către SUA ţării noastre a însumat aproape un miliard de dolari SUA.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *