Social

Târgul locurilor de muncă a venit cu peste o mie de oferte pentru tineri

O oportunitate deosebită pentru toți cei care doresc să-și găsească un job interesant şi bine plătit a fost „Târgul locurilor de muncă din Moldova”, care s-a desfăşurat la Chişinău, la 28 mai 2015, în incinta Palatului Republicii.

Peste 30 de instituții de învățământ și mai mult de 60 de companii și întreprinderi angajatoare, ONG-uri și alte autorități publice au prezentat peste 1000 de oferte adresate tinerilor interesați să-și dezvolte cariera. Tradițional, în atenția tuturor au fost job-urile și internship-urile cele mai bine plătite în domeniile IT, finanțe, inginerie, marketing și limbi străine.

Scopul desfășurării „Târgului carierelor” a fost acela de informare a tinerilor despre gama largă de job-uri și promovarea angajatorilor. „Noi am organizat acest târg pentru a pune la dispoziția tinerilor mai multă informație și pentru a face mai transparentă piața muncii. Am invitat instituții de învățământ și companii private, pentru a apropia educația de locul de muncă”, a declarant Raisa Dogaru, director adjunct al agenție naționale pentru ocuparea forței de muncă.

Unul din motivele pentru care tinerii au venit la târg a fost dorința de a nu mai depinde de părinți. „După părerea mea târgul este locul potrivit pentru un student, care nu mai dorește să ceară bani de la părinți, ci vrea, cel puțin parțial, să trăiască pe cont prorpiu. Aici ni s-a oferit o gamă largă de servicii, dar ceea ce apreciez cel mai mult e faptul că am avut ocazia de a mă informa detaliat pentru a fi capabilă să iau o decizie bună”, ne-a spus Daniela Manole, o studentă în căutarea unui job.

„Apreciez acest târg, pentru că, pe lângă locurile de muncă oferite, au fost prezente și idei ingenioase și obiecte creative, care m-au captivat”, a adăugat Vitalie Cocoș, un tânăr atras de expozițiile organizate de unele companii.

Târgul locurilor de muncă pentru tineri, s-a desfășurat la cea de-a V-a ediție sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familie, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Educației.

Diana Antoniu, stagiară
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *