Externe

Turcinov: Ucraina a suferit în ultima zi cele mai mari pierderi militare din acest an

„Numai în ultima zi, ca urmare a bombardamentelor separatistilor, șapte soldați ucraineni au fost uciși și alți nouă au fost răniți” – a declarat Turcinov, subliniind că acesta este cel mai mare număr de pierderi umane pe parcursul acestui an.

„Responsabilitatea pentru această provocare sângeroasă o poartă conducerea militară și politică a Federației Ruse, care torpilează consecvent și sistematic soluționarea pașnică a conflictului…” – a subliniat el.

TurcinovPotrivit lui Turcinov, pregătirea sistematica a reluarii confruntărilor militare din partea Rusiei o arata concentrarea de-a lungul liniei de demarcare a noi arme grele. „În plus, – a adăugat el – pe parcursul ultimei luni Rusia a intensificat utilizarea de drone aeriene, atât pentru recunoaștere, cât și de atac”. Secretarul CNSAU a remarcat faptul că dronele sunt lansate nu numai de pe teritoriul ocupat dar, de asemenea, și direct de pe teritoriul Rusiei.

„Aș dori să atrag atenția partenerilor noștri strategici asupra discreditarii demonstrative și cinice de catre Rusia a tuturor eforturile comune de pace”, – a spus Turcinov, subliniind faptul că „împaciuirea agresorului, în loc de crestere a sancțiunilor și altor acțiuni reale, duce doar la o creștere a numărului de victime în rândul armatei ucrainene, dar și în rândul populației civile, și la pericolul unei operațiuni militare a Kremlinului în Europa”, a spus Turcinov. 

paginaderuisa.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *