CSI / Rusia

UE: Crimeea trebuie returnată Ucrainei înaintea ridicării sancţiunilor împotriva Rusiei

Parlamentul European a susţinut că returnarea peninsulei ucrainene Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în martie 2014, către Ucraina este una dintre condiţiile necesare pentru ridicarea sancţiunilor impuse împotriva Moscovei, conform unei rezoluţii publicate pe website-ul Parlamentului.

“Preluarea controlului ucrainean asupra peninsulei este una dintre condiţiile restabilirii unor relaţii de cooperare cu Federaţia Rusă, inclusiv suspendarea sancţiunilor asociate”, se arată în rezoluţia adoptată joi de Parlamentul UE.

Anterior, liderii blocului european au susţinut că ridicarea sancţiunilor depinde doar de implementarea totală a prevederilor acordurilor de la Minsk, care urmăresc să pună capăt conflictului din estul Ucrainei, a raportat website-ul de ştiri RBC.

Deputaţii UE condamnă anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia şi vor continua politica nerecunoaşterii ocupării ruseşti [a peninsulei], susţine textul rezoluţiei.

În plus, documentul a precizat că a fost înregistrat un “nivel fără precedent” de încălcări ale drepturilor omului împotriva rezidenţilor din Crimeea, în special împotriva tătarilor crimeeni.

Rezoluţia a fost susţinută de 472 de deputaţi UE, iar 79 de deputaţi au votat împotriva ei, conform RBC. 

sursa: epochtimes.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *