Actualitate

Un automobil-spion va circula pe străzile Chişinăului

"Parcarea în locurile interzise este o problemă mare atât pentru municipiu, cât şi pentru întraga ţară. Oamenii nu pot urca în transportul public, nu se pot întoarce în dreapta sau în stânga. Unele automobile sunt parcate chiar în intersecţii. Sperăm că acest sistem mobil va rezolva problema. Desigur, şoferii vor spune că în oraş nu este o infrastructură corectă pentru a găsi locuri de parcare. Suntem de acord cu părerea lor, însă Ministerul de Interne nu răspunde pentru asta. Îi rugăm deci respectuos pe şoferi să nu încalce regulile de circulaţie", a declarat şeful Centrului de Monitorizare a Traficului Rutier, Dan Chiriţa.

Automobilul-spion arată ca unul obişnuit, deoarece nu are niciun însemn al poliţiei. Dar în maşină se ascund mai multe dispozitive, printre care camere video, computer şi navigator GPS conectat la Internet.

Sistemul permite identificarea automată a numerelor de înmatriculare, iar navigatorul va stabili dacă automobilul se află într-o parcare autorizată. Dacă numărul va fi identificat şi a doua oară, atunci datele despre acest automobil vor ajunge la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului Rutier.

De aici, şoferii vor primi un mesaj despre locul aflării maşinii, abaterea comisă, valoarea amenzii şi numărul punctelor de penalizare.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *