Actualitate

Un avion de lupta rusesc Su-27 Flanker interceptează o aeronavă de patrulare portugheză deasupra Marii Baltice

Potrivit sursei care a trimis înregistrarea publicaţiei amintite, imaginile au fost filmate de "unul dintre senzorii avionului P-3 Orion MPA – Maritime Patrol Aircraft – al forţelor aeriene portugheze, în timpul unei misiuni deasupra Marii Baltice".

În imagini poate fi văzut avionul rusesc Suhoi apropiindu-se de aeronava de patrulare din partea dreapta, la o distanţă sigură, încetinind şi apoi desprinzându-se.

Potrivit sursei citate de de Business Insider, nu este ceva neobişnuit ca forţele aeriene ruseşti să lanseze câte un avion de luptă pentru a identifica şi escorta avioanele de supraveghere ale NATO.

Pe de altă parte, şi avioanele de spionaj ruseşti sunt adesea interceptate de aeronave NATO în timp ce trec la limită prin spaţiul aerian al altor ţări.

Înregistrarea arată că şi Moscova, la rândul ei, stă cu ochii pe activităţile de supraveghere şi colectare de informaţii desfăşurate în regiune de NATO, dar şi de statele non-NATO.

Forţele aeriene portugheze operează o flotă de aeronave P-3 Orion în cadrul Escadrilei 601 "Lobos" (Esquadra 601), o escadrilă de patrulă maritimă şi antisubmarin localizată la Beja Air Base.
 

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *