Actualitate

Un copil a decedat, iar altul a ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu insecticide

Purtătorul de cuvânt de la Institutul Mamei şi Copilului, Doru Dendiu, a declarat pentru IPN că familia a cerut ajutorul medicilor la 12 ore după primele simptome, timp în care copiii au vomitat. Fata de 4 ani a ajuns la spital în stare de comă, deficienţă poliorganică, practic rinichii şi ficatul nu mai funcţionau. La scurt timp, micuţa s-a stins. Verişorul ei, de 7 ani, expus la aceeaşi sursă de intoxicaţie, dar probabil în cantităţi mai mici, este internat la reanimare, în stare stabilă, viaţa lui fiind în afara oricărui pericol.

Adulţii sunt îndemnaţi să apeleze la ajutorul medical imediat ce au o bănuială că micuţul a ingerat ceva, să nu aştepte apariţia primelor simptome. Practica arată că prima jumătate oră poate fi decisivă pentru salvarea vieţii copilului, în special când e vorba de copiii mici. Părinţii trebuie să ia măsuri imediat ce observă ceva suspect sau găsesc urme în cavitatea bucală a copilului.

Specialiştii le cer adulţilor ca insecticidele, detergenţii, combustibilul, vopselile şi alte substanţe nocive să fie dosite în dulapuri, amplasate cât mai sus sau încuiate, ca să nu poată fi găsite de copii.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *