Externe

Un membru al OSCE, ucis în estul Ucrainei

Aceasta este prima victimă din cadrul SMM a OSCE în Ucraina după desfășurarea acesteia în urmă cu trei ani.

"Vești tragice din Ucraina: o patrulă a misiunii OSCE a sărit în aer pe o mină. Un membru al patrulei OSCE a fost ucis, un altul a fost rănit", a anunțat pe Twitter ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, președintele în exercițiu al organizației.

Un responsabil al OSCE la Kiev a declarat că nu este posibil să fie dezvăluită naționalitatea victimei înainte de a fi informate de acest deces persoanele apropiate.

Patrula a sărit în aer pe o mină lângă satul Prișib (Prychyb), în regiunea separatistă Lugansk.

"Explozia a fost suficient de puternică pentru a perfora vehiculul blindat", a precizat responsabilul OSCE, adăugând că toate vehiculele misiunii sunt blindate.

Șeful diplomației austriece a cerut "o anchetă aprofundată" și a subliniat că "cei vinovați vor da socoteală".

Într-un comunicat postat pe site-ul lor, separatiștii din Lugansk au anunțat că patrula OSCE a părăsit ruta principală și a luat-o pe un traseu puțin sigur. "Am avertizat de mai multe ori SMM a OSCE că este necesar să fie respectate măsurile de securitate", se mai spune în comunicatul separatiștilor proruși.

Estul Ucrainei a intrat de curând în cel de-al patrulea an de confruntări între rebelii proruși și Kiev. Conflictul a făcut aproape 10.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014, la o lună după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia.

Mai multe sute de observatori ai OSCE monitorizează respectarea acordurilor de pace dintre estul rebel și Kiev.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *