Actualitate

Un microbuz de pe ruta Praga-Orhei s-a răsturnat în România! Doi oameni, ambii din Republica Moldova, au murit

Două persoane au decedat şi alte 15 sunt rănite, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 15, între Borsec şi Tulgheş, duminică dimineață.

Raed Arafat, secretar de stat MAI: ,,A fost un accident în care a fost implicat un microbuz cu 20 de persoane, conducătorul auto plus 19 pasageri. A fost rănit un minor, care nu este în pericol. Din păcate, două persoane au murit: un bărbat și o femeie. A fost activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise echipaje din două județe – Harghita și Neamț.”

Filip Gheorghe, IPJ Harghita: ,,Accidentul s-a petrecut în jurul orei 6.20, între Tulgheș și Borsec, o cursă regulată, care circula pe ruta Praga – Orhei, Republica Moldova, a derapat și pierdut controlul, a părăsit partea carosabilă și s-a lovit de un stâlp, iar apoi s-a răsturnat.”

Microbuzul răsturnat făcea curse regulate între Praga şi Orhei, în Republica Moldova, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip.

,,E vorba despre un microbuz care se constituie ca şi cursă regulată pe relaţia Praga-Orhei (Republica Moldova). Vorbim despre şofer şi 19 pasageri. Două persoane decedate, sunt date aproximative, ambii cu vârsta de aproximativ 30 ani, sunt din Republica Moldova. (…) Din primele informaţii vorbim de neadaptarea vitezei la condiţiile meteo şi de drum, în zonă ningea, iar accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă”, a precizat Gheorghe Filip.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, pentru Agerpres, că echipajele pe care le coordonează au transportat cinci pacienţi, din Republica Moldova, la Spitalul din Topliţa, iar un echipaj de prim ajutor transportă o mamă, care prezintă excoriaţii, şi pe copilul său, care este doar speriat, aceştia fiind din România. Cele cinci persoane prezintă politraumatisme şi acuză dureri la nivelul capului, toracelui, braţelor.

De asemenea, Peter Szilard a mai spus că alte opt persoane, care au leziuni minore, respectiv excoriaţii, au refuzat transportul la spital.

″În acest moment avem două persoane decedate şi 15 pacienţi răniţi. Opt au refuzat transportul la spital. Şapte au fost transportaţi la spitalul din Topliţa, şase cu leziuni şi copilul fără leziuni”, a precizat Peter Szilard.

Prefectul judeţului Harghita, Adrian-Jean Andrei, a fost anunţat despre accident şi a dat asigurări că s-au luat toate măsurile pentru acordarea primului ajutor victimelor şi transportarea lor la spital.

A fost declanşat codul roşu de intervenţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu.

’E vorba de un microbuz cu 20 de persoane, răsturnat. Din primele date pe care le avem până în acest moment se pare că două persoane sunt decedate, un bărbat şi o femeie, patru în stare gravă, 14 răniţi uşor. S-a declanşat codul roşu de intervenţie.

Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cinci ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni şi Topliţa. În sprijin de la ISU Neamţ avem două ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport personal şi victime multiple şi de la Miercurea Ciuc a plecat o autospecială de transport victime multiple, cu punctul medical avansat ’, a declarat Alina Ciubotariu.

Potrivit sursei citate, iniţial au reuşit să iasă din microbuz nouă persoane, iar 11 au rămas în interior, iar în acest moment doar femeia decedată se mai află încarcerată.

Primele informaţii arată că şi-au pierdut viaţa un bărbat şi o femeie, iar alte trei persoane s-ar afla în stare gravă.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard a declarat că au fost alertate staţiile din Borsec, Bilbor, Topliţa şi Gheorgheni, de unde au plecat ambulanţele cu mai multe echipaje. Acesta a precizat că în zonă ninge, iar echipajele circulă cu dificultate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a afirmat că, din datele preliminare, şoferul microbuzului a derapat, s-a lovit de un stâlp şi vehiculul s-a răsturnat pe o parte.

Sursa: Stirileprotv.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *