Editorial

Vă rog să distrugeţi piaţa de vechituri!

O ştire menită să râdă de noi ne punea la vedere faptul că, raportat la moneda euro, şi Drăguţanu a pierdut din câştig. Cu această ocazie ni s-a subliniat cât e salariul lui: 58.000 de lei pe lună. Fantastic, nu-i aşa? Mai mult decât primesc un medic şi un profesor la un loc într-un an întreg. Între timp alimentele s-au scumpit, pensionarii Moldovei se întorc cu plasele goale de la cumpărături. 

Am văzut la Publika TV un reportaj făcut la piaţa de vechituri de la gară. Nu ni se spunea că moldovenii sunt atât de săraci, încât îşi vând şi chiloţii, ci – iată! – Chirtoacă nu e în stare să închidă definitiv acea piaţă, iar „bieţii” oameni care trăiesc în zona respectivă trebuie să suporte gălăgia şi mizeria. Mai pe scurt, era vorba de o anticampanie la adresa lui Chirtoacă.

Nu mai e un secret pentru nimeni că jumătate din televiziunile Moldovei, printre care şi cea amintită, sunt ale PD-ului. Acesta a şi fost motivul pentru care am privit reportajul cu gura căscată. Imediat după, a urmat altul cu gropile din şosele. Nu e cam devreme pentru campania electorală din vară? S-a dat deja startul?

Din punctul meu (umil) de vedere, piaţa de vechituri nu va dispărea prin efortul lui Chirtoacă. Nu aşa trebuie să se întâmple. Că nu Chirtoacă îi aduce pe oamenii ăia în pragul disperării. Vreau să vă spun că am fost şi eu acolo şi am văzut inclusiv lenjerie folosită, machiaje vechi şi uzate, ciorapi desperecheaţi. Ce a găsit omul în casă, aia a scos la vânzare. Pentru că nu mai are din ce trăi. În acest timp, Drăguţanu, cu 58 de mii salariu, s-a jucat cu leul (obligat probabil de atacurile raider din anii trecuţi), PD şi PLDM guvernează, ajutaţi din umbră de PCRM.

Ca să dispară piaţa de vechituri din gară nu trebuie ca oamenii să fie goniţi cu bâta de Chirtoacă, ci trebuie ca nivelul de trai asigurat de către guvernanţii noştri să crească. Când omul va avea cu ce să îşi cumpere pâinea şi plăti apa caldă, nu cred că va mai vrea să îngheţe la gară. Nu spun că ar trebui să avem 58 de mii salariul, nici că ne trebuie hoteluri şi televiziuni, nici că vrem să facem contrabandă de ţigări cu tirul. Vrem doar să trăim decent.

Aşa că, iubiţi aleşi, reportajul cu piaţa m-a pus pe gânduri. Nu vrem mizerie şi gălăgie la gară. Dar nu încercaţi voi să aruncaţi mâţa moartă la Chirtoacă în curte, că nu suntem nici proşti, nici orbi! Creşteţi salariile, stabilizaţi economia, duceţi-ne, aşa cum aţi promis, în Uniunea Europeană! Că atunci când moldovenii vor avea de mâncare, îşi vor permite să îşi vândă obiectele vechi pe care le cred de valoare, undeva la periferia oraşului, o dată pe lună, cum se întâmplă în toate ţările civilizate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *