Ultima oră

Vlad Plahotniuc crede că pentru partidele pro europene era mai prudent să meargă în bloc electoral

Vlad Plahotniuc a răspuns astfel la întrebarea dacă nu regretă că nu s-a făcut un bloc electoral al partidelor pro-europene? „Dacă mă gândesc la PDM, nu regret, pe noi ne avantajează că am mers separat, iar aceasta se vede şi în evoluția noastră din timpul campaniei. Dacă mă gândesc la scorul general al partidelor pro-europene, cred că trebuia luată mai serios în calcul varianta blocului electoral, tocmai pentru a nu avea riscurile pe care le avem acum, dar şi pentru a defini mai clar existența celor două proiecte, cel pro-european şi cel al partidelor de stânga, mă refer în special la cele extremiste, un proiect care nu duce nicăieri”, a spus liderul PDM.

Vlad Plahotniuc spune că opţiunea de a crea blocul electoral a apărut din analiza materialelor existente încă la începutul anului. „Eu încă din ianuarie am avut o analiză care arăta matematica pe care o vedem astăzi, o analiză la care au muncit sociologi, specialişti în comunicare. În baza acelei analize, am considerat ca e mai bine pentru partidele pro-europene sa meargă în bloc. Unii s-au grăbit să mă critice, spunând că mă tem că PDM nu ar intra în Parlament. Azi aceştia văd foarte bine că nu aceasta era problema, văd care este evoluția PDM, dar şi riscul pe care îl au partidele pro-europene şi înţeleg în ce eroare au fost. Adevărul este că subiectul blocului electoral nu s-a dezbătut la modul serios.‎ Aici însă sunt multe de discutat, dar nu cred că e cazul să deschidem acum parantezele, subiectul e de domeniul trecutului. Partidele pro-europene ‎trebuie acum să adune separat cât mai multe voturi, ca apoi, împreună, să putem guverna”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDM.

Vlad Plahotcniuc a declarat că, după alegeri, PDM va face alianţe doar cu partidele pro-europene, printre care nu re regăseşte PCRM. „Noi facem alianță cu partidele pro-europene, aşa cum am făcut şi până acum. Dacă am fi vrut să facem alianță cu PCRM, această alianță ar fi existat deja. Din 2009, PDM deja a făcut 3 alianțe cu partidele pro-europene. Acum însă este important nu ce spunem, ci ceea ce facem, e vital ca toate partidele pro-europene să muncească să aducă voturi cât mai multe, astfel încât să avem majoritatea necesară. PDM şi-a gândit proiectul politic cu care a mers în campanie tocmai pe ideea unei guvernări pro-europene”, spus liderul PDM pentru Unimedia.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *