Externe

Zeci de morţi şi răniţi în urma violenţelor de vineri la Alep

După o dimineaţă liniştită, avioanele regimului de la Damasc au lansat noi atacuri aeriene, vizând zonele controlate de opoziţie în Alep, fapt ce a determinat clericii să suspende rugăciunile în moscheile oraşului, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului şi Comitetelor Locale de Coordonare.

Cel puţin un copil a murit, iar alte cinci persoane au fost rănite în urma raidurilor, informează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters online.

Pe de altă parte, Comitetele Locale de Coordonare au raportate trei decese şi mai mulţi răniţi, în urma atacurilor aeriene efectuate de avioanele siriene, informează Associated Press online.

În acelaşi timp, televiziunea de stat siriană a relatat că cel puţin 15 persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, după ce forţele rebele au bombardat o moschee în zona din oraş controlată de guvern.

Luptele în Alep au cunoscut o intensificare în ultimele două zile, bombardamentele şi raidurile aeriene au cauzat cel puţin 60 de decese, inclusiv cel puţin 20 civili, printre care doi medici şi trei copii, care au murit în noaptea de miercuri spre joi, după bombardarea unui spital din oraşul Alep, dintr-o zonă aflată sub controlul rebelilor sirieni.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a declarat că ultimele rapoarte privind situaţia din Siria relevă o "monstruoasă lipsă de consideraţie pentru vieţile civililor din partea tuturor părţilor implicate în conflict."

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *