Timpul Local

Cazul fetei bătute la Ciocana: trei adolescente trimise în judecată

Reprezentanții Procuraturii Generale au emis marți, 30 martie, o notă informativă prin care anunță că Oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, care au atins vârsta de 14 ani.

„Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, în privința părinților acestora și persoanelor care îi înlocuiesc, a fost pornită procedură contravențională în baza art.63 alin.(2) din Codul contravențional – neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”, se menționează în nota PG.

Totodată, reprezentanții PG anunță că în privința minorelor de 12 și respectiv, 13 ani, procurorii au sesizat și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Ciocana, pentru stabilirea unei măsurile destinate copiilor cu comportament deviant, prevăzută în Legea nr.299 din 30.11.2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *